Το φώλι του Μπάρμπα Νίκου
Αρκετά χρόνια πριν, όταν τα νοικοκυριά ήταν φτωχικά αλλά ζεστά, η κυρά Σοφία είχε το δικό της νοικοκυριό στη άκρη του χωριού μας. Όπως όλα τα νοικοκυριά είχαν τον κήπο και τις λιγοστές κοτούλες τους, έτσι και η κυρά Σοφία.
Όπως θα γνωρίζετε οι κότες για να γεννήσουν τα αυγά τους στη φωλιά, θα πρέπει να υπάρχει ήδη ένα αυγό, το «φώλι». Χωρίς αυτό οι κότες μπορεί να γεννούσαν αλλού και πάει το αβγουλάκι.
Η κυρά Σοφία λοιπόν είχε κρατήσει ένα αυγό για φώλι και για να μην το σπάσουν ή το φάνε τα παιδιά, το έκρυψε στην τσέπη από το σακάκι του άντρα της, του μπάρμπα Νίκου.  Ο μπάρμπα Νίκος όμως που δεν γνώριζε για την προαγωγή της τσέπης του σε φωλιά, φόρεσε το σακάκι πρωί – πρωί και πήγε στην Εκκλησία.
Όταν κάθισε στο στασίδι και πάνω στο αυγό, άκουσε τον περίεργο θόρυβο και αμέσως έβαλε το χέρι στην τσέπη του.
Όταν κατάλαβε λοιπόν τι είχε γίνει, με το πηγαίο και αστείρευτο χιούμορ που τον χαρακτήριζε, γυρίζει  προς το μέρος της γυναίκας του που βρισκόταν λίγο πιο πέρα και της λέει:
-Ω Σουφία-Σουφία, σκιάχκις μην πάου κι ξινουγιννήσου κι μο’ βαλις φώλι!

Ή κυρά Σοφία  δεν είχε που να βάλει τη ντροπή της, όμως οι χωριανοί που ήξεραν καλά το μπάρμπα Νίκο γέλασαν με την ψυχή τους.               

 

World Time

Follow us

Facebook Twitter Youtube

Δημοσκόπηση

ποιά θέματα προτιματε
 

Ημερολόγιο

Ιούλιος 2020
ΔΤΤΠΠΣΚ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Εορτολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους