Τιμητική βραδιά στον συγχωριανό μας Χαρίλαο Μουτσώκο

Ο Χαρίλαος Μουτσώκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Βρουβιανά. Το 1969 σε ηλικία 25 ετών  πήρε την απόφαση να μεταναστεύσει στην Αυστραλία,  για να μπορέσει να κάνει κάτι καλύτερο στη ζωή του από αυτό που μπορούσε να του προσφέρει το φτωχικό χωριό μας αλλά και η Πατρίδα μας γενικότερα εκείνα τα χρόνια.

Χρειάστηκε φυσικά να αφήσει και εκείνος πίσω, όπως όλοι οι Έλληνες μετανάστες,  γονείς, αδέρφια, συγγενείς, φίλους, πατρίδα και να δοκιμάσει την τύχη και τις δυνάμεις του εκεί, στη μακρινή Μελβούρνη.

b_800_600_0_0___images_stories_articlesphotos_ekdhloseis_p8201351.jpg

Ο Χαρίλαος είναι ένας ακόμα Έλληνας που τα κατάφερε. Με πίστη στις δυνατότητες του και σκληρή δουλειά, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες, έφτιαξε τη ζωή του εκεί όπως εκείνος ήθελε. Έκανε οικογένεια, επιχειρήσεις και απέκτησε μια καλή οικονομική επιφάνεια.

Όμως ούτε τα χιλιάδες χιλιόμετρα, ούτε τα πολλά χρόνια στην ξενιτιά, ούτε οι επιχειρήσεις και τα χρήματα στάθηκαν ποτέ  εμπόδιο στην αγάπη του για το χωριό και την Πατρίδα του.

Δεν  έχασε ποτέ την επαφή του με το χωριό του και με κάθε ευκαιρία το επισκεπτόταν αποθανατίζοντας μάλιστα με την βιντεοκάμερά του ότι είχε σχέση με το χωριό έχοντας σήμερα ένα πολύ πλούσιο υλικό στη συλλογή του.

Τα τελευταία χρόνια έδειξε την αγάπη του για το χωριό μας με τις οικονομικές ενισχύσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ κάθε φορά που είτε του ζητήθηκε είτε έγινε με δική του πρωτοβουλία.

Η τελευταία οικονομική ενίσχυση είναι η εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση ενός γηπέδου μπάσκετ που κατασκευάστηκε φέτος το Καλοκαίρι στο χωριό μας.

Με  την ευκαιρία της επίσκεψής του φέτος το καλοκαίρι στο χωριό και με αφορμή την κατασκευή του γηπέδου, που μάλιστα είναι και ο μοναδικός χώρος άθλησης στο χωριό, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της κοινότητας, αποφάσισε να κάνει μια βραδιά για να τιμήσει και να ευχαριστήσει το συγχωριανό μας για τη σημαντική του προσφορά.

b_800_600_0_0___images_stories_articlesphotos_ekdhloseis_p8201352.jpg

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Αυγούστου 2013 στο χώρο των εκδηλώσεων με προσκεκλημένους όλους τους συγχωριανούς και τιμώμενο πρόσωπο το Χαρίλαο Μουτσώκο.

Η ανταπόκριση των συγχωριανών μας ήταν, όπως φυσικά αναμενόταν καθολική και βοήθησε στη δημιουργία μιας πολύ όμορφης και ζεστής βραδιάς.

Η βραδιά ξεκίνησε με  δίωρη προβολή βίντεο με αποσπάσματα  από το αρχείο του Χαρίλαου  που όπως μας είπε αργότερα είναι περισσότερο από 180 δίσκους με υλικό από το χωριό μας.

Μετά την προβολή ο πρόεδρος της κοινότητας Γεώργιος Ροΐδης καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και στη συνέχεια ανέφερε τις κυριότερες από   τις προσφορές του συγχωριανού μας.  Αφού τον ευχαρίστησε του προσέφερε τιμητική – αναμνηστική πλακέτα εκ μέρους της κοινότητας και του συλλόγου μας.

Στη συνέχεια ο ταμίας του συλλόγου Ροΐδης Θωμάς αφού τον ευχαρίστησε με τη σειρά του εκπροσωπώντας το Δ.Σ. του προσέφερε λεύκωμα με τις ομορφιές του χωριού μας.

Παίρνοντας το λόγο ο Χαρίλαος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε με τη σειρά του για την τιμή που του έγινε και  όλους τους χωριανούς που ήταν εκεί για να τον τιμήσουν. Αν και το χωριό μας είπε έχει πολλές πέτρες εγώ όταν έφυγα  δεν έριξα καμιά πίσω και λέγοντας   σας αγαπώ όλους , ευχήθηκε του χρόνου να είναι πάλι κοντά μας για μια ακόμα βραδιά, έχοντας μαζί του το πλούσιο υλικό που προαναφέραμε για μια ακόμα μεγαλύτερη προβολή.

Στη συνέχεια οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία  να γευτούν τα τοπικά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του χωριού και αμέσως μετά ο Χαρίλαος και η οικογένειά του ξεκίνησαν το χορό που εξελίχθηκε σε ένα πολύ όμορφο γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥb_800_600_0_0___images_stories_articlesphotos_ekdhloseis_p8201372.jpgΕυχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της κοινότητας για την πολύ καλή συνεργασία, τις κυρίες  του χωριού που ετοίμασαν τα τοπικά εδέσματα, τα παιδιά που βοήθησαν στο σερβίρισμα και όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της όμορφης αυτής βραδιάς.

 

Η  εκδήλωση αυτή για το συγχωριανό μας έγινε με αφορμή την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση ενός έργου στο χωριό μας αλλά και την συνεχή προσφορά ενός μετανάστη που δεν ξέχασε ποτέ το χωριό του καθώς επίσης και με την ευκαιρία της επίσκεψής του. Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε.

Αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση τις μεγάλες  προσφορές άλλων συγχωριανών μας που τους έχουμε ευχαριστήσει με κάθε δυνατό τρόπο και ελπίζουμε στο μέλλον να μπορέσουν και άλλοι άνθρωποι να βοηθήσουν το όμορφο χωριό μας να γίνει ομορφότερο.

b_800_600_0_0___images_stories_articlesphotos_ekdhloseis_p8201363.jpg

 

World Time

Follow us

Facebook Twitter Youtube

Δημοσκόπηση

ποιά θέματα προτιματε
 

Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2023
ΔΤΤΠΠΣΚ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031